NavMenu

Prvi festival zanatskog piva 12. oktobra u Višegradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.10.2019. 08:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: g-stockstudio/shutterstock.com)Ilustracija
Prvi "Višegradski festival zanatskog piva" biće održan u subotu, 12. oktobra, u bašti hotela Višegrad i okupiće proizvođače zanatskog piva iz BiH.

Jedan od organizatora festivala, Srđan Obradović, rekao je da je ovo prvi festival zanatskog piva, koji se organizuje s ciljem promocije zanatskog pivarstva i proširenja turističke ponude.

On je naveo da je učešće na festivalu potvrdilo sedam izlagača iz BiH i to Gelender iz Sarajeva, Drama Craft Brewery iz Prijedora, Beerokrata sa Pala, Laufer kraft brueri iz Brčkog, The Master Craft Brewery iz Banjaluke, Gorštak zanatska pivara iz Banjaluke i Raft Brewery iz Foče, navodi se na sajtu Turističke organizacije Višegrad.

- Festival će biti takmičarskog karaktera, a stručni žiri će odabrati i nagraditi najkvalitetnije pivo - naglasio je Obradović.

On je istakao da posjetioce očekuju i nagradne igre, kao i muzički program.

- U okviru festivala biće održano predavanje i panel diksusija o proizvodnji piva za učesnike festivala, a predavači će biti eminentni stručnjaci iz oblasti pivarstva - rekao je Obradović.

Obradović je napomenuo da festival ima i ekološki karakter, u okviru koga će biti spovedena akcija o zaštiti životne sredine pod nazivom "Stop plastičnim kesama", a građanima će biti podijeljeni eko-cekeri, s ciljem ukazivanja na štetnost od svakodnevne upotrebe plastičnih kesa.

Zvanično otvaranje festivala je u 18.00 časova, a ulaz za posjetioce je besplatan.

Organizator festivala je Udruženje građana Eko zona iz Višegrada, a pokrovitelj opština Višegrad, uz ostale sponzore sa područja ove lokalne zajednice.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.