Izvor: biznisinfo.ba | Srijeda, 02.10.2019.| 11:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Atos osiguranje u FBiH nastavlja rad u okviru Grawe group

Ilustracija (Foto: Jirsak/shutterstock.com)
Poslovnice Atos osiguranja u Federaciji biće pridužene Grawe group, koja je prošle godine postala vlasnik ove osiguravajuće kuće.

Atos osiguranje ranije je najavilo gašenje poslovnica u Federaciji BiH. Ove odluke nalaze se na dnevnom redu vanredne sjednice skupštine dioničara koja je zakazana za 10. oktobar.

Atos osiguranje Bijeljina je 4. septembra 2018. postala dio Grawe group preuzimanjem 100% akcija od strane pomenute grupacije.

– U BiH Grawe group posluje putem dvije osiguravajuće kuće, Grawe osiguranje Banjaluka, koje posluje na teritoriji Republike Srpske, i Grawe dd Sarajevo, koje posluje na teritoriji FBiH. U procesu usklađivanja poslovanja Atos osiguranja AD sa poslovanjem Grawe group, donešena je odluka da se postojeća Atos osiguranje AD-Filijala Sarajevo, sa cjelokupnim personalom i prodajnim mjestima pridruži Grawe dd Sarajevo, a zbog lakšeg administriranja i upravljanja – rečeno je iz Atosa.

Odluka, je kako se dodaje, samo prvi, administrativni korak, neophodan da se to sprovede. Postojeće poslovnice na teritoriji FBiH nastavljaju sa radom u okviru Grawe dd Sarajevo.

Podsjetimo, riječ je o filijali i poslovnici Sarajevo, te poslovnicama Tuzla, Živinice (3 poslovnice), Kiseljak, Vitez, Bugojno, Bihać (2), Bužim, Cazin, Bosanski Petrovac, Zenica, Tešanj, i Kalesija.

Atos osiguranje od prošle godine se nalazi u vlasništvu austrijskog Grawe osiguranja. Preuzimanje je bilo "teško" 24 mil KM.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.