NavMenu

Grad Zenica dobio podršku Vlade ZDK za gradnju eko-kuće Smetovi - Uskoro raspisivanje tendera za gradnju

Izvor: eKapija Srijeda, 02.10.2019. 15:35
Komentari
Podeli
(Foto: Zenica.ba)
Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK Arnel Isak i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisali su protokol o zajedničkom učešću Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zenice u projektu izgradnje Eko-kuće na Smetovima kod Zenice.

Projekt je vrijedan 600.000 KM, a realiziraće se iduće dvije godine, saopšteno je iz Vlade ZDK.

- Protokolom je utvrđen način realizacije i obaveze obje strane. U 2019. Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Grad Zenica će osigurati po 100.000 KM, a iduće godine po još 200.000 KM, kada je planiran završetak objekta. Kuća će biti izgrađena od eko-prihvatljivih materijala. Cilj nam je razvoj Zenice i Zeničko-dobojskog kantona, za što se opredijelila ova vlada, a i meni kao rođenom Zeničaninu je drago što se grad Zenica razvija i što će korist imati svi građani ZDK - kazao je ministar Isak, dodajući da bi uskoro trebao biti raspisan tender za igradnju objekta.


Gradonačelnik Kasumović se zahvalio ministru Isaku s kojim je Grad Zenica do sada potpisao pet protokola o zajedničkoj realizaciji projekata.

- Na Smetovima se ove godine užurbano rade igrališta i klupe. Želja nam je da oživimo Smetove jer ovaj grad mora imati izletište. Zahvaljujemo se resornom ministru Isaku koji je našao znanja i snage da nam pomogne da svi građani imaju korist od ovoga - kazao je Kasumović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.