Izvor: eKapija | Utorak, 01.10.2019.| 15:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sajam Renexpo 23. i 24. oktobra u Sarajevu - Najavljen i prvi godišnji skup energetskih menadžera

Najveći međunarodni sajam obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša i upravljanja vodama u BiH, Renexpo 2019, biće održan 23. i 24. oktobra, u kongresnom centru hotela Hills u Sarajevu.

Jedinstveni Renexpo koncept, sa međunarodnom izložbom i oko 10 konferencija, seminara, radionica, panela, okruglih stolova, foruma i B2B sastanaka otvoriće svoja vrata za više od 80 kompanija iz 25 zemalja, 2.000 stručnih posjetilaca i 700 učesnika konferencije iz oblasti obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, hidroelektrane, vjetroelektrane, biomase, PV-a, otpada za energiju, vodne infrastructure i tretmana otpada/vode.

Dvodnevni sajam i stručne konferencije biće mjesto povezivanja privrednika, stručnjaka i donosioca odluka, predstavljajudi bududnost ekološkog i ekonomskog razvoja BiH kroz praktične primjene. Očekuju vas renomirani predavači, priznati stručnjaci i tržišni lideri, koji će predstaviti napredna, efikasna rješenja i uspješne primere iz prakse.

Na konferencijama ovog događaja govoriće se o aktuelnim temama: održivo upravljanje vodama u BiH, fotonaponske elektrane i solarna energija , upravljanja otpadom , male i srednje hidroelektrane i obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grijanja/ hlađenja u BiH. Takođe de biti organizovan i okrugli sto o vjetroenergiji u BiH i prvi godišnji skup energetskih menadžera BiH. Ovo je jedinstvena prilika da iz prve ruke saznate koji ekološki i ekonomski trendovi su prisutni u BiH i čitavom regionu Zapadnog Balkana.

Ukoliko želite da prisustvujete konferencijama i okruglim stolovima posetite web stranicu sa programom konferencija. Ulaz na konferencije je besplatan zahvaljujući sponzorima sajma, uz obaveznu registraciju putem prethodnog linka.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.