NavMenu

Općina Novi Travnik izdvaja skoro 500.000 KM za infrastrukturne projekte - Potpisani ugovori sa izabranim izvođačima radova

Izvor: eKapija Utorak, 01.10.2019. 12:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Scherbinator/shutterstock.com)Ilustracija
Načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo potpisao je sa izabranim izvođačima u ponedjeljak, 30. septembra, ugovore o izvođenju radova na više infrastrukturnih projekata vrijednih skoro pola miliona maraka.

- Riječ je o važnim infrastrukturnim projektima čija će realizacija građanima Novog Travnika omogućiti bolju prometnu povezanost i veću kvalitetu putnih komunikacija na prostoru naše općine. Od posebnog značaja svakako je realizacija projekta kružnog toka na spoju ulica Stjepana Tomaševića i Ive Andrića sa izgradnjom dijela primarne kanalizacione mreže Međvode - naveli su u Općini Novi Travnik.

Ugovor o izgradnji kružnog toga potpisan je sa lokalnom firmom Građevinar, vrijednost radova je oko 233.000 KM a rok završetka radova je 60 radnih dana od dana uvođenja u posao. Nadzor nad izvođenjem radova dobila je firma URBS Vitez, sa kojom je također potpisan ugovor.

Ove jeseni počeće rekonstrukcija i asfaltiranje lokalnih putnih pravaca koje će firma Doboj putevi izvoditi u osam mjesnih zajednica.

Ukupna vrijednost radova je oko 192.000 KM, a nadzor nad izvođenjem radova vršiće Nijaz Kapetan i Zahid Maličević.

U MZ Nević polje biće rekonstruiran krov na objektu Doma kulture, a Općina Novi Travnik iz proračuna za 2019. godinu za ovu namjenu izdvojiće skoro 10.000 KM. Radove na popravci izvodiće frima Građevinar iz Novog Travnika, a nadzor nad izvođenjem radova povjeren je BNT Ižinjeringu takođe iz Novog Travnika.

Sa firmom Merkez oil Novi Travnik potpisan je i ugovor o redovnom održavanju lokalnih puteva. Vrijednost ugovora je nešto manja od 43.000 KM, a nadzor nad izvođenjem radova povjeren je Kapetan Nijazu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.