NavMenu

Vlada RS odustala od prodaje pet helikoptera

Izvor: Capital Utorak, 01.10.2019. 15:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ilfaber/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Republike Srpske povukla je saglasnost koju je dala Helikopterskom servisu RS za prodaju pet helikoptera, otkriva portal Capital.

Naime, Vlada je saglasnost za prodaju pet helikoptera dala u aprilu ove godine, radi se o helikopterima tipa Gazelle SA-341/342 koji su stari i po 38 godina.

- Prodaja nefinansijske imovine se vrši zbog starosti, istrošenosti, kvarova i neisplativosti odražavanja - navedeno je u aprilskoj odluci Vlade RS.

Međutim, prije nekoliko dana Vlada je povukla tu saglasnost, a u odluci o tome nije obrazložila koji su razlozi odustanka od prodaje helikoptera.


Helikopteri koji su trebali da budu prodati stari su više od 35 godina i skupi za održavanje, rezervne dijelove je nemoguće nabaviti, zbog čega je ranije predložena prodaja.

Helikopterski servis trenutno ima dva operativna helikoptera, a najnoviji, za koji se Vlada Republike Srpske zadužila 9,4 mil KM, kupljen je prošle godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.