NavMenu

Nastavlja se uređenje poslovne zone Ciglana-Glinište u Tešnju

Izvor: eKapija Utorak, 01.10.2019. 11:28
Komentari
Podeli
Poslovna zona GliništePoslovna zona Glinište
Realizirajući strateški cilj opremanje poslovnih zona sa infrastrukturnim sadržajima, Općina Tešanj je na poziv Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona o subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona u 2019. godini, aplicirala za sredstva potrebna za realizaciju projekta Sanacija i proširenje komunalne infrastrukture saobraćajnica I i III Poslovne zone Glinište (PZ Ciglana-Glinište).

Projekat ukupne vrijednosti 211.340 KM finansiraće se iz Mistarstva za privredu u vrijednosti 150.000 KM uz učešće Općine Tešanj od 61.340 KM.

- Predmet ovog projekta je dio saobraćajnica koji se realizovao u samom početku uređenja Poslovne zone Glinište. Zbog nedostatka sredstava saobraćajnice su asfaltirane samo nosivim slojem asfalta, a projektom je predviđen i habajući sloj. U toku eksplatacije ali i izgradnje poslovnih objekata, novih saobraćajnica, kroz protekle godine došlo je do oštećenja nosivog sloja asfalta koji otežava sigurno odvijanje saobraćaja - navedeno je na sajtu Općine Tešanj.

Ovim projektom je predviđeno da se izvrši frezanje nosivog sloja asfalta i uradi habajući sloj debljine 5 cm.

Osim toga, ističe se da će se na ovim saobraćajnicama asfaltirati trotoari kako bi se obezbjedio i bezbjedan saobraćaj za pješake, te izgradnja 28 stubova javne rasvjete sa 30 LED svjetiljki kako bi se Poslovna zona Glinište privela krajnjoj namjeni i obezbjedilo adekvatno poslovno okruženje postojećim i budućim poslovnim subjektima.

Izgradnja saobraćajnica sa pripadajućom komunalnom infrastrukturom u Poslovnoj zoni Glinište je započela 2011. godine realizacijom I faze projekta. S obzirom na finansijsku vrijednost investicije realizacija samog projekta se odvijala fazno, u zavisnosti od priliva finansijskih sredstava.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.