NavMenu

BitDefender Antivirus 2010 – Na komparativnom testu ostvario visoki postotak malware detekcija

Izvor: Oslobođenje Utorak, 13.10.2009. 13:16
Komentari
Podeli

AV-Comparatives dodijelio je najveći certifikat antivirus software-u za visoki postotak detekcija i najmanji broj pogrešnih detekcija, javlja Personal magazin. BitDefender, nagrađivani pružatelj inovativnih anti-malware sigurnosnih rješenja, primio je najveći certifikat od AV-Comparatives za BitDefender Antivirus 2010 proizvod koji je na komparativnom testu ostvario visoki postotak malware detekcija, te najmanji broj pogrešnih detekcija.

AV-Comparatives August 2009 test sproveden je na 16 antivirusnih proizvoda kako bi se utvrdilo koji software ostvaruje najveći postotak malware detekcija i najniži postotak pogrešnih detekcija.

AV-Comparatives test sproveden je u četiri kategorije: Tested, Standard, Advanced i Advanced +. Test se sastojao od serije čistih i malicioznih uzoraka koji su prvo pušteni kroz standardne postavke filtera antivirusnih softwera, a zatim su te postavke podignute na najrigorozniji nivo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.