Izvor: Indikator | Ponedjeljak, 30.09.2019.| 15:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Atos osiguranje gasi filijalu Sarajevo i poslovnice u Federaciji

Ilustracija (Foto: Sychugina/shutterstock.com)
Na dnevnom redu predstojeće vanredne Skupštine akcionara Atos osiguranja Bijeljina nalaze se u odluke o prestanku rada filijale Sarajevo i 17 poslovnica društva u Federaciji BiH, izvještava Indikator.ba.

Skupština akcionara koja je zakazana za 10. oktobar 2019. u sjedištu Grawe osiguranja Banjaluka, na dnevnom redu ima odluke o prestanku rada filijale Sarajevo, te poslovnica Sarajevo, Tuzla, Živinice, Kiseljak, Vitez, Bugojno, Bihać, Bužim, Cazin, Bosanski Petrovac, Zenica, Tešanj i Kalesija.

Austrijska osiguravateljska grupa Grawe kupila je Atos osiguranje prošle godine od MG Minda.

Namjeravno restrukturisanje poslovanja u Federaciji BiH može se posmatrati u svjetlu konsolidacije na teritoriji Bosne i Hercegovine. Grawe grupacija u BiH ima Grawe osiguranje Sarajevo, koje pokriva Federaciju BiH, a proširilo se preuzimanjem visočkog VGT osiguranja.

Poslovanje u Republici Srpskoj pokriveno je kroz Grawe osiguranje Banjaluka, koje dominantno pruža usluge životnog osiguranja i Atos osiguranje, koje u svom portfelju u najvećem dijelu ima osiguranje od autoodgovornosti za motorna vozila.

Prilikom preuzimanja Atos osiguranja iz Grawea su naveli da neće biti spajanja nego da će bijeljinsko društvo nastaviti poslovati kao posebna pravna osoba, što se i obistinilo.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.