NavMenu

Hrvatska vlada sa 33,7 mil EUR spašava Croatia Airlines od stečaja

Izvor: Tanjug Subota, 28.09.2019. 09:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Faiz Zaki/shutterstock.com)Ilustracija
Hrvatska vlada odobrila je kompaniji Croatia Airlines (CA) 100 miliona kuna (13,5 mil EUR) iz budžetske rezerve, u okviru obezbjeđenja preduslova za dokapitalizaciju nacionalnog avio-prevoznika kroz stabilizaciju poslovanja.

Riječ je o sprovođenju prošlonedeljne vladine odluke, odnosno o uplati prvog dijela avansa u korist hrvatske nacionalne avio-kompanije, od ukupno 250 miliona kuna (33,7 mil EUR).

Preostali iznos planiran je u 2020. godini, prenosi Poslovni dnevnik.

- Nisam srećan ni zadovoljan kad do ovakvih situacija dođe, jer do tog trenutka niko mnogo ne propitkuje niti analizira, nego, kada dođemo u ovakvu situaciju, tada je po pravilu pet do 12, nerijetko čak 12 i pet - rekao je potpredsjednik vlade Hrvatske i ministar finansija Zdravko Marić, a prenosi agencija Hina.


Dodao je da je u slučaju CA poznata njegova velika uloga u turizmu i povezanosti Hrvatske sa inostranstvom, kao i da ta kompanija i hrvatske vazdušne luke imaju veliki potencijal.

Odluku o spasavanju CA dokapitalizacijom, hrvatska vlada tek treba da obrazloži Evropskoj komisiji, objavio je prošle nedelje Jutanji list, napominjući da bi bez dokapitalizacije ta vazduhoplovna kompanija za tri mjeseca otišla u stečaj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.