NavMenu

Usvojen Regulacioni plan Privredne zone Semizovac u Vogošći - Predviđena izgradnja novog puta

Izvor: eKapija Nedjelja, 29.09.2019. 21:17
Komentari
Podeli
(Foto: vogosca.ba)
Općinsko vijeće Vogošća je 26. septembra 2019. jednoglasno usvojilo Regulacioni plan Privredna zona Semizovac.

Ovom odlukom utvrđuju se uvjeti izgradnje, uređenja, zaštite prostora i način provođenja Regulacionog plana Privredna zona Semizovac, a naročito granice obuhvata, urbanističko-tehnički uvjeti za izgradnju građevina, uvjeti uređenja građevinskog zemljišta, uvjeti uređenja zelenih površina.

- Uslovi pod kojima se pojedine djelatnosti mogu obavljati u proizvodnim prostorima, kao i površina pod saobraćajem i komunalnom infrastrukturom - navodi se na sajtu Općine Vogošća.

Regulacionim planom je predviđeno da se na skoro 15 hektara raspoloživog prostora mogu graditi 22 proizvodno–poslovna objekta, 3 objekta društvene infrastrukture i 2 poslovna objekta.


- Usvojenim planom predviđa se i proširenje postojeće saobraćajnice od Unioninvestplastike do kasarne na četiri trake - dodaje se.

Takođe je predviđeno uspostavljanje nove pristupne saobraćajnice OŠ Porodice ef. Ramić kao i saobraćajnice koja će povezati naselja sa istočne strane kasarne sa magistralnim putem M–18.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvoren pogon njemačke kompanije u Laktašima vrijedan 20 mil EUR - U proizvodnji dijelova za vozila zaposleno 600 ljudi

Novi proizvodni pogon kompanije Mahle Electric Drives Bosnia svečano je danas otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 mil EUR. Presjecanjem vrpce pogon su otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Nadzornog odbora grupe Mahle Hajnc Junker, te generalni direktor i direktor operacija poslovne jedinice elektronika

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.