Izvor: eKapija | Petak, 27.09.2019.| 14:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Muzički festival "Jesenja sonata" od 10. do 14. oktobra u Banjaluci

Ilustracija (Foto: PopTika/shutterstock.com )
Drugi Internacionalni muzički festival "Jesenja sonata" biće održan od 10. do 14. oktobra ove godine u Banskom dvoru u Banjaluci.

Ovaj festival zamišljen je kao elitni, višednevni muzički događaj, susret vrhunskih muzičkih umjetnika iz zemlje i inostranstva, te svojevrsni nacionalni i internacionalni forum najviših umjetničkih standarda – rekao je direktor Kulturnog centra Banski dvor Mladen Matović.

On je precizirao da će festival obuhvatiti pet cjelovečernjih koncerata etabliranih muzičkih umjetnika u velikoj koncertnoj dvorani Banskog dvora.

- Čast da otvori "Jesenju sonatu" pripašće renomiranom "Henšel kvartetu" iz Njemačke, jednom od najuglednijih i najznačajnijih gudačkih kvarteta današnjice. Drugog dana festivala, predstaviće nam se renomirana domaća umjetnica koja je postigla zapažene rezultate i na svjetskoj sceni, violinistkinja Jovana Raljić, i njen gost, istaknuti pijanista i klavirski pedagog sa adresama u Austriji i Iranu, Hafez Babašahi. Trećeg dana festivala ugostićemo vrhunske muzičara Edina Karamazova (lauta), Danija Bošnjaka (flauta) i Aleksandra Miloševa (violina). Četvrtog dana festivala, publici će se predstaviti ugledni muzičari Mihajlo Zurković (klavir) i Marko Miletić (violončelo) – kazao je Matović.

Završnica Internacionalnom muzičkog festivala "Jesenja sonata" ostavljena je za koncert čuvene italijanske pijanistkinje Elize Tomelini, koja će 14. oktobra održati cjelovečernji koncert u Banskom dvoru, ističe se na sajtu Grada Banjaluka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.