Izvor: eKapija | Petak, 27.09.2019.| 08:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nova zgrada televizije AlJazeera Balkans biće na Šipu

(Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor Al Jazeere Balkans Tarik Đodić potpisali su notarski ugovor o kupoprodaji zemljišta.

Općinsko vijeće Centar je na 40. redovnoj sjednici donijelo odluku o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta planiranog za izgradnju stambeno poslovnih objekata kolektivnog stanovanja K 28 i K 29 na lokalitetu Šip, a u skladu sa Regulacionim planom Poslovna zona Šip.

Na osnovu donesene odluke Općinskog vijeća, objavljen je javni konkurs o prodaji zemljišta, a nakon provedenog postupka javnog nadmetanja, kao najpovoljniji ponuđač odabrana je Al Jazeera Balkans, saopšteno je iz ove općine.

Načelnik Ajnadžić je prilikom potpisivanja ugovora istakao da izgradnja stambeno-poslovnih objekata na lokalitetu Šip treba biti u funkciji Inovacijsko-tehnološkog parka koji je prostorno-planskom dokumentacijom predviđen u blizini ovih lokacija.

- Radujemo se da renomirana televizijska kuća Al Jazeera Balkans ostaje na području ove lokalne zajednice. Naš krajnji cilj je da na ovom lokalitetu bude smješten budući IT park koji će imati neizmjeran značaj za privredni razvoj i Kantona i Općine Centar, mogućnost zapošljavanja više stotina, a u perspektivi i više hiljada visoko stručnih kadrova - istakao je Ajnadžić.

Direktor Đođić je upoznao načelnika Ajnadžića sa poslovanjem Al Jazeere Balkans, te o planovima izgradnje na pomenutoj lokaciji.

- Naša namjera je da oplemenimo i razvijemo ovaj prostor za rad 260 visokoobrazovanih uposlenika u svjetskim razmjerama tehnički i tehnološki najsavremenijim uslovima za daljnji razvoj ove informativne kompanije, a posebno smo obradovani činjenicom da je na širem lokalitetu planirana izgradnja Inovacijsko-tehnološkog parka - kazao je Đođić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.