NavMenu

Međunarodni poslovni forum od 16. do 18. oktobra u Sarajevu - Prezentacija potencijala BiH turskim i inostranim privrednicima

Izvor: eKapija Petak, 27.09.2019. 08:36
Komentari
Podeli
Međunarodni poslovni forum (International Business Forum IBF) koji će biti održan u Sarajevu od 16. do 18. oktobra 2019. godine, okupiće ugledne poduzetnike iz Turske, Evrope, SAD-a, Kanade, Bliskog istoka, Sjeverne Afrike i Bosne i Hercegovine.

Na 23. Međunarodnom poslovnom forumu na sveobuhvatan način razmatrat će se mogućnosti koje zemlja nudi u prehrambenom sektoru, poljoprivredi, stočarstvu, turizmu, šumarstvu, sektoru proizvodnje namještaja, građevini, metalnom sektoru i sektoru zdravstva. Forum će se održati u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a baviće se trgovinskim potencijalima Bosne i Hercegovine i pružit će sveobuhvatan pregled mogućnosti ulaganja koje Bosna i Hercegovina nudi turskim privrednicima.

Kako bi se skrenula pažnja na trgovinski i investicijski potencijal Bosne i Hercegovine koja je najatraktivniji investicijski centar za EU tržište, u okviru samita koji će se održati u Sarajevu posebna pažnja će biti posvećena strukturi zemlje u sektoru prehrane, poljoprivrede, stočarstva, turizma, građevine, zdravstva, šumarstva, metala i namještaja.

Samitu će prisustvovati članovi Predsjedništva BiH, ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc, predsjednik Udruženja nezavisnih industrijalaca i poduzetnika Turske (MUSIAD) Abdurrahman Kaan, osnivač MUSIAD-a i predsjednik Međunarodnog poslovnog foruma Erol Yarar i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Nemanja Vasić.

U prvom dijelu programa održaće se panel na temu mogućnosti ulaganja u BiH razmatrajući šest sektora. U nastavku programu će se održati B2B sastanci, a potom sastanci evaluacije sektora. U okviru samita bit će organizovane posjete i tvornicama, istorijskim i prirodnim ljepotama u Bosni i Hercegovini. Pored programa, u isto vrijeme će biti održan sastanak upravnog odbora MUSAID-a.

Više info možete pogledati OVDJE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.