Izvor: eKapija | Četvrtak, 26.09.2019.| 11:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Dječiji festival od 7. do 11. oktobra u Sarajevu

Ilustracija (Foto: Dmitri Ma/shutterstock.com)
U prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar 7. oktobra zvanično počinje 12. po redu dječiji festival "Hajde svijete budi dijete".

Dječiji festival "Hajde svijete budi dijete", koji nije takmičarskog karaktera, ima za cilj da putem pozorišta za djecu i mlade uvodi najmlađe generacije u teatarsku umjetnost, sa posebnim akcentom na pedagošku dimenziju programa, promovišući toleranciju, dijalog, mir, humaniji odnos prema drugovima, porodici, prirodi...

Prvog dana festivala, 7. oktobra u 12 sati, predviđen je svečani defile i programi "Dajte nam šansu" na platou ispred BBI Centra i Katedrale, dok će u 14 sati na sceni u Jelićevoj biti izvedena predstava "Kako se pravi pjesma", Kazalište slijepih i slabovidnih "Novi život".

Drugog dana festivala, 8. oktobra u 11 sati u Jelićevoj će biti izvedena predstava "Bibi i Bubi", Kerekesh teatar Varaždin, dok je za 13 sati planirana umjetnička radionica slikanja.

Za treći dan festivala, 9. oktobra planirana je izvedba predstave "Vuk i tri praščića", Narodno pozorište Tuzla (Art teatar), Gradsko pozorište Živinice, a u 13 sati istog dana će Željka Lemez i Tatjana Šojić na sceni u Jelićevoj održati umjetničku radionicu "Vuneno pozorištance".

Četvrtog dana festivala, 10. oktobra u 11 sati na sceni u Jelićevoj planirano je izvođenje predstave "Štrumfovi", Teatar Maslačak- Bijeljina, a u 13 sati druženje sa Štrumfovima i radionica slikanja.

Posljednjeg dana festivala, 11. oktobra u 11 sati na sceni u Jelićevoj će biti izvedena predstava "Patuljak nam priča", studio lutkarstva Sarajevo, dok će u 12 sati biti upriličena umjetnička radionica lutkarstva. Istog dana u 16 sati planirana je predstava "Crvenkapica" –Pozorištance Jež Beograd, dok će u 17 sati biti organizirano svečano zatvaranje festivala i dodjela priznanja u Centru kulture i mladih, navodi se na sajtu Općine Centar Sarajevo.

Pokrovitelj ovog festivala je Općina Centar, a festival su također podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općina Stari Grad.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.