Izvor: eKapija | Četvrtak, 26.09.2019.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kineski NFC potvrdio ozbiljne namjere za Aluminij

(Foto: Aluminij.ba)
Ulazak kineskog giganta metalske industrije China Nonferrous Metal Industrys Foreign Engineering and Construction (NFC) u mostarski Aluminij sve je izvjesniji.

U sklopu akvizicije Aluminija grupacija M. T. Abraham poslala je skupinu stručnjaka za izradu due dilligence analize.

Potencijalni kineski investitori potvrdili su ekskluzivno za Večernji list kako imaju ozbiljne namjere i da poduzimaju aktivnosti koje idu u smjeru stvaranja preduvjeta za konačnu odluku.

Izaslanstvo kineske državne kompanije NFC, koje čine inženjeri i financijski stručnjaci, posjetilo je Aluminij kako bi napravilo procjenu proizvodnih kapaciteta i proizvodnog potencijala u nastojanju spašavanja posrnulog giganta.

NFC-ovo poslovanje pokriva širok spektar projekata vezanih uz nerđajuće metale, počevši od projektiranja, instalacije, konzaltinga, opskrbe opremom, tehničkih usluga, edukacije i obuke osoblja te razvoja i dizajna tržišta.

NFC je osnovao JV (joint venture) zajedno s grupacijom M. T. Abraham koja je trenutačno jedini ozbiljan igrač koji je pokazao zanimanje u preuzimanju tvornice te je izdvojio značajna sredstva za proces analize stanja i due dilligence.

– Kroz svoje globalne veze iskusni tim u ime M. T. Abrahama u mogućnosti je ostvariti i promovirati globalna partnerstva i suradnju kojom će donijeti dodatnu vrijednost projektima na kojima radi. NFC-ov službeni posjet jasna je poruka o namjerama M. T. Abraham grupacije o preuzimanju Aluminija iz Mostara te suradnji sa svjetskim gigantom aluminijske industrije kako bi posrnulog giganta digli na noge u bliskoj budućnosti – kazali su ekskluzivno za Večernji list iz ove velike kineske kompanije, prenosi BiznisInfo.

Ovo je ujedno i najkonkretniji potez vezano za ulazak stranog investitora u Aluminij jer ni jedna druga najava do sada nije bila tako ozbiljna.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.