Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 26.09.2019.| 07:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjalučki Oktobarfest za vikend na Kastelu

(Foto: banjaluka.rs.ba)
Banjaluka će ovog vikenda dobiti još jednu atraktivnu manifestaciju posvećenu pivu, dobroj zabavi i muzici. Riječ je o festivalu Banjalučki Oktobarfest 2019, koji će biti održan na tvrđavi Kastel.

Organizovan po uzoru na najveći festival piva na svijetu - minhenski Oktoberfest, i banjalučki će posjetiocima ponuditi pivo, kobasice, perece, dobru muziku i provod, ali i domaću deliciju banjalučki ćevap, kao mamac, prije svega, za posjetioce grada na Vrbasu.

- Festival počinje u petak, 27. septembra, a otvaranje je zakazano za 18 časova. U ponudi je bogat gastronomski program, naravno, pivo, kobasice i nešto što je specifično za Banjaluku, banjalučki ćevap i peretak - rekla je Dragana Stanković ispred organizacije festivala.

Ona je dodala da će posjetioci moći uživati u više pivskih brendova, koji će biti ponuđeni u sklopu festivala, a priliku da se predstave okupljenim gostima imaće i domaći pivari. Što se tiče muzičkog programa, najavljeni su nastupi za petak i subotu. Nedjelja je dnevna zabava i tokom posljednjeg dana festivala ulaz se neće naplaćivati.

- U petak glavna grupa koja će nastupiti je Garavi sokak. Koncert počinje u 22 časa, a predgrupa ovom slavnom bendu je banjalučki ansambl Lira. Drugog dana manifestacije Banjalučki Oktobarfest publici će se predstaviti grupa Aerodrom, čiji je nastup najavljen za 22 časa. Prije Aerodroma pred okupljenim Banjalučanima će nastupiti domaći bend Ultrazvuk - istakla je Stanković.

Program prvog i drugog dana festivala će početi od 18 časova i predviđeno je da zabava traje do dva časa iza ponoći.

Ulaznice za prvi Banjalučki Oktobarfest mogu se kupiti po cijeni od 5 KM na Trgu Krajine, a organizator festivala je Centar za marketinški razvoj.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.