Izvor: eKapija | Četvrtak, 26.09.2019.| 15:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Calzedonia preuređuje objekat bivšeg Tropica u Prijedoru radi proširenja proizvodnje

(Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
Direktor za investicije italijanske kompanije Calzedonia Frančesko Rufoli izjavio je u srijedu, 25. septembra, u Prijedoru da je zbog promjena na tržištu ova kompanija odlučila da preuredi vlastiti objekat bivšeg Tropica u Brezičanima i tamo proširi postojeću proizvodnju, javljeno je iz gradske uprave.

On je istakao da se na području Prijedora nalaze već više od godinu dana i da su naišli na izuzetno efikasnu pomoć i veliku susretljivost u Gradskoj upravi Prijedor.

- Calzedonia je u proteklom periodu tražila teren gdje bi se vodila aktivnost šivenja i bojenja čarapa i Grad nam je pomogao i dao na raspolaganje teren koji je veoma zanimljiv. U međuvremenu je, kako se tržište mijenja, Calzedonia napravila neki drugačiji dogovor tako da je aktivnost koja je trebala biti rađena ovdje u Prijedoru preseljena u drugu zemlju gdje već postoji struktura i logistika za to - istakao je Rufoli.

On je dodao da su, upravo zbog susretljivosti u dosadašnjem poslovanju, odlučili da nastave investiranje i u Prijedoru, u prostoru koji su prvobitno nazvali trening centar.

- Vidjeli smo da ljudi koje smo uzeli jako brzo uče i zadovoljni smo sa njima, te smo odlučili tu investirati tako što ćemo zadržati taj broj od 55 radnika koji trenutno rade i nastaviti dalje zapošljavanje - naglasio je Rufoli.

On je dodao da postoje planovi za zapošljavanje 500-600 radnika u novoj fabrici.

Rufoli je istakao da se od postojećih 55 radnika planira da troje idu u Suboticu na obuku vezano za novu aktivnost i koji će biti kasnije biti učitelji i voditelji novih poslova.

- U ovoj aktivnosti proširivanja proizvodnje nećemo zaustavljati postojeću proizvodnju već ćemo uporedo sa njom, renovirati kompletno prostor Tropica sa jasnom namjerom da do kraja godine zaposlimo nove ljude i to nastavimo i kroz 2020. godinu - rekao je Rufoli uz najavu da nove mašine stižu za narednih dvadesetak dana.

U ovom prostoru nekadašnjeg Tropica u Brezičanima trenutno se radi šivenje ženskih čarapa, a nova proizvodnja će, prema riječima Rufolija, biti puno ljepša i odnosi se na šivenje pidžama i majica za Tezenis i Intimisimi, koji su brendovi Calzedonie.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković se nakon današnjeg razgovora zahvalio na novim poslovnim informacijama koje su stigle iz Calzedonie te za dogovor o daljoj saradnji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.