Izvor: eKapija | Srijeda, 25.09.2019.| 12:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prijedor dobija novi kružni tok - Niskogradnja Marjanović izvodi radove vrijedne 455.000 KM

(Foto: rasika108/shutterstock.com)
U Prijedoru je ozvaničen početak izgradnje kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva M4 i M15 sa Ulicom 29. novembra, odnosno na samom ulazu u grad.

- Na osnovu strategije razvoja saobraćaja u Prijedoru došlo je do izgradnje još jednog objekta koji je označen kao značajan objekat na regulaciji saobraćaja na putu M4, tako da sa zadovoljstvom mogu konstatovati da će grad Prijedor u narednih 90 dana dobiti jedan novi saobraćajni objekat od velikog značaja za sve prolaznike na ovom putu, za mnogo lakše uključenje i isključenje iz grada Prijedora na saobraćajnicu prema Banjaluci i Novom Gradu - istakao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, navodi se na sajtu Grada.

Izgradnjom ove kružne raskrsnice povećaće se bezbjednost u saobraćaju, naglasio je novinarima Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća Putevi Republike Srpske.

- Očekujemo da sve teče po planu i da do kraja godine dobijemo novu kružnu raskrsnicu u Prijedoru, čime ćemo dobiti bezbjedniji, ali brži saobraćaj - naglasio je Nešić.

Ministar saobaćaja i veza i Vladi Srpske Neđo Trninić je izjavio da je ovo jedna od pet kritičnih dionica na magistralnom putu Banjaluka- Prijedor, a izgradnjom kružnog toka, sigurnost učesnika u saobraćaju biće na višem nivou.

- Sve smo obilježili saobraćajnom signalizacijom. Idemo u saniranje ove kritične tačke i nadam se da ovdje više neće biti problema. Inače, u Republici Srpskoj ima više od 40 tih kritičnih tačaka. Tri smo sanirali, za devet radimo projektnu dokumentaciju, a cilj je da na svim izvršimo sanaciju - istakao je Trninić.

Vrijednost radova je 455.000 KM. Investitor je javno preduzeće Putevi Republike Srpske, a izvođač prijedorsko preduzeće Niskogradnja Marjanović, a rok za završetak radova je 90 dana.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.