Izvor: eKapija | Srijeda, 25.09.2019.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U planu izmjene Zakona o poslovnim zonama u RS

Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)
Ministarstvo privrede i preduzetništva RS će u narednoj godini raditi na izmjeni Zakona o poslovnim zonama, kako bismo došli do što boljih rješenja za poslovanje unutar njih, rekao je ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević prilikom posjete Trebinju i razgovora sa gradonačelnikom ovog grada Mirkom Ćurićem.

- Planiramo i da poboljšamo kreditne linije za privrednike i preduzetnike koji ulažu u nove tehnologije i proširuju kapacitete, tražeći od banaka najbolje kamatne stope od 2% na period od 12 godina otplate - pojasnio je Petričević.

Nakon razgovora Petričević i Ćurić su zaključili da su kapaciteti grada Trebinja za ulaganje veliki i s izuzetnom ponudom, u čemu će budućim investitorima i resorno ministarstvo i gradska uprava pružiti najveću moguću podršku.

- Najviše se razgovaralo o napretku turizma, kao i metalne i tekstilne industrije, za koju je potrebno obezbijediti ozbiljne investitore - naglasio je Petričević.

U kontekstu trebinjske tekstilne industrije, gdje se radnice jednog dijela nekadašnjeg Novotexa ponovo susreću sa poteškoćama neisplaćenih zarađenih plata, Petričević je objasnio da je u narednom periodu potrebno obezbijediti ozbiljnijeg investitora sa državnog nivoa jer, kako kaže, ako država stoji iza tog projekta, lakše se rješavaju i problemi ako do njih dođe.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.