Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 23.09.2019.| 11:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UNDP pomaže u izradi Okvirne strategije sigurnosti prometa u BiH

(Foto: Kichigin/shutterstock.com)
Zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić i zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-ja u Bosni i Hercegovini Sukhrob Khoshmukhamedov potpisali su Memorandum o razumijevanju između Ministarstva komunikacija i prometa BiH i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP).

Dalipagić je istaknuo da je ovaj Memorandum od izuzetne važnosti za BiH.

Naime, UNDP će Bosni i Hercegovini pružiti pomoć putem tehničke ekspertize i znanja na izradi Okvirne strategije sigurnosti prometa i Akcijskog plana za razdoblje od 2020. do 2024. godine, a sukladno globalnim Ciljevima održivog razvoja 3 i 11. Dio ove Strategije bit će i nacrti strategija sigurnosti prometa na cestama Republike Srpske, Federacije BiH i distrikta Brčko, saopšteno je danas iz Ministarstva prometa BiH.

- Gotovo 280 života je izgubljeno u prometnim nesrećama u BiH tijekom prošle godine. Danas započinjemo suradnju za zaštitu života djece i svih sudionika u prometum - istaknuo je Khoshmukhamedov, naglasivši da će UNDP podržati organizaciju i pripremu donatorske konferencije na visokoj razini u cilju prikupljanja sredstava za provedbu određenih projekata iz Strategije.

- Koliko je ovo važno za Bosnu i Hercegovinu nije potrebno posebno navoditi - istaknuo je zamjenik Dalipagić i dodao da smo svi svjedoci događanja na cestama širom naše zemlje koja je, nažalost, pri vrhu svjetske crne liste po broju prometnih nesreća u odnosu na broj stanovnika i broj vozila.

Dalipagić je zahvalio UNDP-ju koji je prepoznao probleme Bosne i Hercegovine u vezi sa sigurnošću prometa i aktivno se uključio u pomoć pri izradi Strategije kako bi BiH sustavno rješavala ove probleme, a sve u cilju smanjenja broja prometnih nezgoda i zaštite ljudi i imovine u prometu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.