NavMenu

Oskarovci i svjetski lideri u oblasti postprodukcije 1. i 2. novembra u Beogradu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 23.09.2019. 10:10
Komentari
Podeli
(Foto: CGA Belgrade)
Prvog i drugog novembra Beograd postaje epicentar kompjuterske grafike, vizuelnih efekata, animacije i digitalne umjetnosti u okviru CGA Belgrade (Computer Graphics and Arts), konferencije koju treću godinu zaredom organizuju Srpska filmska asocijacija, Crater VFX trening centar i Portal VFX Srbija.

Konferencija koja za cilj ima jačanje domaće VFX scene i pozicioniranje Srbije kao regionalnog hub-a CG industrije u međunarodnim krugovima predstaviće dva programa. Glavni program pod nazivom KNOW-IT-ALL, posvećen umjetničkom razvoju i inovacijama u CG industriji namenjen je ne samo profesionalcima, već i onima koji žele da se upoznaju i oprobaju u industriji kompjuterske grafike, dok će u okviru pratećeg programa KNOW-HOW učesnici imati priliku da se bolje upoznaju sa tehničkim aspektima industrije.

Fokus treće konferencije je obrazovanje i predstavljanje novih talenta, uz prisustvo svjetskih lidera u CG Industriji kao što je Escape Studios akademija koju predstavlja Klaudija Cermak, istaknuta artistkinja, autorka i dobitnica Oskara za doprinos filmu Gladijator, poznata po radu na nekim od najvećih naslova u istoriji kinematografije kao što su: Troja, Hari Poter, Džejson Born, Kapetan Amerika, Noćne zveri kao i jedna od najgledanijih Netfliksovih serija, Crno ogledalo (Black Mirror).

Na listi predavača naći će se najuspješniji umetnici iz zemlje i svijeta među kojima su Igor Jovanović, član tima koji potpisuje vizuelne efekte za filmove poput Kralj lavova, Knjiga o džungli, Čuvari galaksije, Grdana - zla vila i Pirati sa Kariba 5. i Hugo Guerra, višestruko nagrađivani reditelj najpoznatiji po svojim online tutorijalima koji su pomogli mnogim mladim umjetnicima da se upoznaju sa osnovama i usavrše tehnička i umjetnička znanja iz industrije.


CGA Belgrade je dio "Srbija stvara - Serbia creates" platforme kreirane kroz rad kabineta predsjednice Vlade Republike Srbije i njenog Savjeta za kreativne industrije sa ciljem predstavljanja Srbije kroz kreativnu, inovativnu i digitalnu zajednicu.

Svi zainteresovani za učešće na konferenciji moći će besplatno da se registruju putem sajta cgabelgrade.com od 1. oktobra.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.