Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 23.09.2019.| 09:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Srbija dobija digitalni registar investicionih lokacija

Ilustracija (Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
Direktor Republičkog geodetskog zavoda Srbije (RGZ) Borko Drašković i zamjenik gradonačelnika Čačka Milica Dačić, potpisali su u Beogradu Sporazum o saradnji koji ima za cilj pružanje podrške Zavodu pri uspostavljanju Nacionalnog registra investicionih mapa (NRIM), jačanje kapaciteta izabranih pilot jedinica lokalnih samouprava i podsticanje ekonomskog razvoja.

Uspostavljanje tzv. NRIM-a izvršiće se kroz projekat "Unapređenje poslovne klime u Srbiji", koji realizuje RGZ i deset pilot jedinica lokalnih samouprava, a koji finansira Međunarodna razvojna agencija Švedske, prenosi Moravainfo.

Krajnji rezultat projekta je da ovaj registar bude lako dostupan svim građanima i potencijalnim domaćim i stranim investitorima sa tačnim i pouzdanim podacima.

Projekat vrijedan više od 2 mil EUR, trebalo bi da bude realizovan u naredne dvije godine.

Projekat je pripremljen nakon uspešne realizacije pilot projekta koji je RGZ realizovao sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za područja gradskih naselja Kikinda i Vladičin Han, čije su investicione mape već postavljene na digitalnoj platformi GeoSrbija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.