Izvor: eKapija | Subota, 21.09.2019.| 13:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Promovisana poštanska marka sa motivom "Vilsonovo šetalište"

(Foto: postshop.posta.ba)
U okviru Porodičnog dana Općine Novo Sarajevo promovisana poštanska marka "Vilsonovo šetalište". BH Pošta izdala je ovu marku u tiražu od 500.000 primjeraka, nominalne vrijednosti 0,90 KM, a autorica je dizajnerka Sunita Hamzić.

BH Pošta svojim filatelističkim izdanjima nastoji što više pažnje posvetiti prirodnim i svim drugim ljepotama naše zemlje, naših gradova, mahala, ulica. Tako je i ova poštanska marka, osim što je posvećena ljepoti, posvećena i značaju Vilsonovog šetališta, navodi se na sajtu BH Pošte.

Izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte, Neziran Đogo obratio se prisutnima i naglasio da je Vilsonovo šetalište kao oaza grada Sarajeva zaslužilo svoju poštansku marku.

- BH Pošta kao dobar komšija svjestan je značaja Vilsonovog šetališta ne samo za građane Sarajeva već i za sve one koji posjećuju naš grad. Zato je važno da poštanske marke putuju svijetom predstavljajući Bosnu i Hercegovinu i njene građane u najljepšem i najboljem svjetlu - istakao je Đogo.

Inače, septembar je bogat filatelističkim izdanjima. Već je izašla serija poštanskih maraka sa motivima domaćih žitarica, a do kraja mjeseca izlazi još jedna posebna marka sa motivom "Travničke tvrđave".

U pripremi je i Katalog svih izdanja poštanskih maraka BH Pošte od 1993. do 2018. godine, koji će svjetlost dana ugledati 9. oktobra, na Svjetski dan pošte.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.