Izvor: Capital | Subota, 21.09.2019.| 10:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Dogovorena veća plata zdravstvenim radnicima u RS

Ilustracija (Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je na sastanku sa premijerom Radovanom Viškovićem i predstavnicima sindikata u oblasti zdravstva dogovoreno da cijena rada bude 145 KM, umjesto dosadašnjih 135 KM, te da će ubrzo biti razmatrane mogućnosti za poboljšanje statusa zdravstvenih radnika.

Šeranić je rekao u petak, 20. septembra, da je dogovoreno da u toku naredne sedmice budu nastavljeni razgovori.

Osvrćući se na najavu sindikata da ukoliko ne bude novog dogovora da će štrajkovati od 1. oktobra, Šeranić je naveo da je postignut određeni konsenzus, a organi sindikata odlučiće da li će ići u štrajk.

- Spremni smo da sarađujemo i da već naredne sedmice otvorimo ključna pitanja u smislu reorganizacije zdravstvenog sistema - dodao je Šeranić.

Komentarišući izjavu člana Sektora za zdravstvo u Socijalno-ekonomskom savjetu SDS-a Slobodana Stanića da 60 mil KM od najavljenog rebalansa budžeta Srpske treba biti usmjereno prema javnim zdravstvenim ustanovama jer bi se ta sredstva po automatizmu vratila u budžet, Šeranić je rekao da je to nerealno jer je to rebalans republičkog budžeta, a ne Fonda zdravstvenog osiguranja.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.