NavMenu

Međunarodni Bean festival 21. septembra u Novom Sadu

Izvor: eKapija Subota, 21.09.2019. 09:24
Komentari
Podeli
(Foto: pixabay.com)
Međunarodni Bean festival je međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja na tradicionalan način. Pored takmičenja posetioci mogu da uživaju u neodoljivim ukusima raznih jela od pasulja, ali i u ostalim specijalitetima vojvođanske kuhinje kao što su vrući čvarci, perkelt, krofne, štrudle, pite i druga slatka i slana jela pripremljena u čarobnom ambijentu kultnog vojvođanskog salaša 137 u Čeneju.

"Salašarska pijaca", kao prateći dio festivala, pruža mogućnost degustacije ili kupovine proizvoda domaće hrane, rakije, vina, organskih proizvoda ili zimnice. Prikazano je i tradicionalno pečenje rakije, uz mogućnost degustacije.

Uz prepoznatljive "Ravničarske igre" kao što su bacanje starog bicikla u dalj, navlačenje konopca, brzo prenošenje pasulja, posjetioci su u prilici da prođu školu jahanja ili vožnju fijakerom, uživajući u idiličnom ambijentu vojvođanskih salaša. Pripremljen je bogat muzički program, vrijedne nagrade, specijalni gosti i nagradna igra za posjetioce.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.