Izvor: eKapija | Subota, 21.09.2019.| 09:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Consumer Rules Summit 30. septembra i 1. oktobra u Beogradu

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) od 30. septembra do 1. oktobra 2019. u Beogradu organizuje konferenciju Consumer Rules Summit, posvećenu globalnim trendovima u oblastima agrobiznisa, FMCG, maloprodaje i distribucije.

Consumer Rules Summit je osmišljen kao platforma za umrežavanje, diskusiju i razmjenu ideja zasnovanih na iskustvima i dobrim praksama. Tokom dva dana, konferencija će okupiti preko 30 vrhunskih predavača i više od 150 učesnika, uključujući predstavnike vodećih kompanija u agrobiznisu, maloprodaji i distribuciji, ali i široj FMCG industriji iz EU, jugoistočne Evrope, Bliskog Istoka, Afrike i Turske.

Glavna tema samita je potrošnja, koja čini gotovo 60% svjetskog BDP-a i snažan je pokretač ekonomskih aktivnosti. Četvrta industrijska revolucija transformiše čitave sisteme proizvodnje, distribucije i potrošnje, pružajući mogućnosti za stvaranje dodatne vrijednosti pomoću savremenih tehnologija. Promjena zahtjeva potrošača utiče na lokalno tržište i poslovne modele, te će konferencija otvoriti pitanja kako manji biznisi mogu efikasno da odgovore ovim zahtjevima, ali i kakav je interes globalnih strateških igrača u jugoistočnoj Evropi i da li je konsolidacija tržišta dobra vijest za potrošače.

Učesnici samita potražiće i odgovor na pitanje šta budućnost donosi poljoprivredi u kontekstu klimatskih promjena, veće svijesti o ekološkim i socijalnim rizicima i digitalnoj transformaciji i ko će pobjediti u toj trci.

O tome kako se kompanije u svetu "bore" sa ovim izazovima, kako digitalna revolucija radi za kompanije, kako voditi računa o fer odnosu prema partnerima, životnoj sredini, zaposlenima, dobavljačima, razgovaraće više od 30 govornika, uključujući vodeće ljude iz agrobiznis i drugih timova EBRD-a, čelne ljude MK Grupe, Atlantic Grupe, Tikveša, Al Dahra Holdinga, Imleka, Podravke, Mercatora, Nectara, Binga, Voli maloprodajnog lanca i brojne druge.

Diskusiji će se pridružiti i predstavnici drugih uspješnih firmi, poput francuskog Axereala koji je organizovan na zadružnom principu, a posluje u zemljama Podunavlja, mađarskog Bonafarma, rumunskog Agricovera, KMV iz Češke koja je odnedavno vlasnik Knjaz Miloša.

Govornici i panelisti razgovaraće i o tome da li u regionu imamo okruženje pogodno za ulaganja koje podrazumijeva pristupe finansiranju, predvidivu politiku i stabilno poslovno okruženje i možemo li iskoristiti šansu koja nam se pruža u prozvodnji hrane.

Cilj organizatora skupa je da ponudi platformu za stvaranje uslova za održiv rast agrobiznis sektora u regionu u razvoju, kao i da kompanije prepoznaju EBRD kao komplementarnog partnera, čije investicije doprinose ostvaranju ovog cilja.

Više informacija o samitu, učesnicima i programu, pogledajte na https://crsummit.net/.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE