Izvor: instore.ba | Četvrtak, 19.09.2019.| 13:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Amazon unaprjeđuje sistem isporuke u Njemačkoj

Ilustracija (Foto: s_oleg/shutterstock.com)
Amazon je započeo zapošljavanje sopstvenih vozača u Njemačkoj i planira da otvori još 11 distributivnih centara kako bi proširili posao isporuke na svom drugom najvećem tržištu, najavljuju iz kompanije.

To je dio globalnog napora ovog internet prodavca da izgradi mrežu za vazdušni, morski i kopneni transport kako bi unaprijedili sistem brže isporuke.

- Ako imamo posljednju kilometražu u svojim rukama, možemo da ponudimo veći spektar usluga poput dostave narudžbe istog dana - rekao je Bernd Gschaider, njemački direktor Amazon Logistics.

Međutim, izgradnja sopstvene mreže dostave predstavlja izazov velikim logističkim firmama poput Deutsche Post, DHL, Hermes i DPD koje rade dostavu za Amazon.

Amazon je pokrenuo svoju distributivnu mrežu u Njemačkoj 2015. godine i trenutno raspolažu sa četiri sortirajuća centra i 13 distributivnih centara koji pripremaju pošiljke za isporuku. U planu je otvaranje još 11 distributivnih centara, kao i otvaranje još dva centra za sortiranje proizvoda.

Amazon će svojim vozačim plaćati 12,8 evra na sat, što je znatno više od minimalne zarade u Njemačkoj, ali i dalje manje od satnice većine DHL vozača.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.