NavMenu

Facebook Dating, nova aplikacija za upoznavanje

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 19.09.2019. 13:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Surkov Vladimir/shutterstock.com)Ilustracija
Prva stranica za onlajn dejting u svijetu Match.com pojavila se još davne 1995. godine, popularni "Tinder" lansiran je 2012. godine, a postoji podatak da je danas svaki treći brak počeo upoznavanjem onlajn.

I Facebook od prošle sedmice ima svoju "udvaračku" opciju. Naime, lansirana je nova usluga nazvana Facebook Dating, koja je predstavljena prošle godine na Facebook F8 konferenciji.

Od tada je testirana u Kolumbiji, a od prošle sedmice je dostupna u SAD i još 19 zemalja. U Evropi "ljubav preko Fejsa" možemo tražiti tek od početka 2020. godine.

Facebook Dating je opcija koja će zapravo stvoriti novu mrežu unutar Facebook-a, to jest svi koji odluče da pronađu "onog pravog" preko novootvorene usluge imaće zaseban profil, što znači da se njihove aktivnosti neće pojaviti na stranicama njihovih prijatelja s regularnog profila.

Sve aktivnosti ostaju u Facebook Dating tabu i neće biti podijeljene s ostatkom društvene mreže. Jedino ako odaberete svoje "tajne simpatije" ("Secret Crush" opcija) među svojim prijateljima. Ako je neko od tih prijatelja napravio isto i tajne se simpatije poklope, stiže im notifikacija. Facebook Dating zapravo izgleda poput većine aplikacija za pronalazak partnera koje su već dostupne, poput Tindera, Badooa ili OkCupida.

Ako napravite profil za onlajn udvaranje, identifikujete se polom, odaberete koga želite da upoznate i odaberete grad u kojem ste trenutno, kako bi sistem mogao lakše da predloži slobodne osobe u blizini, Facebook će vam predložiti i korisnike za dejting na osnovu vaših interesovanja, lokacije i drugih podataka koje ta društvena mreža već zna o vama.

To znanje jedna je od mnogih prednosti koju Facebook ima nad konkurencijom.

Bezbjednost i zaštita podataka, tvrde iz Facebook-a, za njih će biti apsolutni prioritet kod tog proizvoda. S obzirom na razne skandale u vezi sa podacima koji potresaju tu društvenu mrežu posljednjih godina, brojni korisnici i stručnjaci su skeptični u vezi s njihovim tvrdnjama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.