Izvor: Glas Srpske | Četvrtak, 19.09.2019.| 13:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Facebook Dating, nova aplikacija za upoznavanje

Ilustracija (Foto: Surkov Vladimir/shutterstock.com)
Prva stranica za onlajn dejting u svijetu Match.com pojavila se još davne 1995. godine, popularni "Tinder" lansiran je 2012. godine, a postoji podatak da je danas svaki treći brak počeo upoznavanjem onlajn.

I Facebook od prošle sedmice ima svoju "udvaračku" opciju. Naime, lansirana je nova usluga nazvana Facebook Dating, koja je predstavljena prošle godine na Facebook F8 konferenciji.

Od tada je testirana u Kolumbiji, a od prošle sedmice je dostupna u SAD i još 19 zemalja. U Evropi "ljubav preko Fejsa" možemo tražiti tek od početka 2020. godine.

Facebook Dating je opcija koja će zapravo stvoriti novu mrežu unutar Facebook-a, to jest svi koji odluče da pronađu "onog pravog" preko novootvorene usluge imaće zaseban profil, što znači da se njihove aktivnosti neće pojaviti na stranicama njihovih prijatelja s regularnog profila.

Sve aktivnosti ostaju u Facebook Dating tabu i neće biti podijeljene s ostatkom društvene mreže. Jedino ako odaberete svoje "tajne simpatije" ("Secret Crush" opcija) među svojim prijateljima. Ako je neko od tih prijatelja napravio isto i tajne se simpatije poklope, stiže im notifikacija. Facebook Dating zapravo izgleda poput većine aplikacija za pronalazak partnera koje su već dostupne, poput Tindera, Badooa ili OkCupida.

Ako napravite profil za onlajn udvaranje, identifikujete se polom, odaberete koga želite da upoznate i odaberete grad u kojem ste trenutno, kako bi sistem mogao lakše da predloži slobodne osobe u blizini, Facebook će vam predložiti i korisnike za dejting na osnovu vaših interesovanja, lokacije i drugih podataka koje ta društvena mreža već zna o vama.

To znanje jedna je od mnogih prednosti koju Facebook ima nad konkurencijom.

Bezbjednost i zaštita podataka, tvrde iz Facebook-a, za njih će biti apsolutni prioritet kod tog proizvoda. S obzirom na razne skandale u vezi sa podacima koji potresaju tu društvenu mrežu posljednjih godina, brojni korisnici i stručnjaci su skeptični u vezi s njihovim tvrdnjama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.