Izvor: eKapija | Četvrtak, 19.09.2019.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Početkom oktobra raspisivanje tendera za izvođača radova na prvoj dionici Prve transverzale

Ilustracija (Foto: mihalec/shutterstock.com)
Operativni tim za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale juče, 18. septembra, je dogovorio nove aktivnosti radi intenziviranja gradnje ove saobraćajnice.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta rekao je da je spreman elaborat sa kompletnom metodologijom rušenja svih objekata na trasi ove saobraćajnice od Kranjčevićeve ulice do Ulice Braće Begić, saopšteno je iz Vlade KS.

- Radi se o 28 objekata. Na bazi elaborata, Direkcija za puteve KS raspisat će krajem ove sedmice javni poziv za odabir izvođača radova za rušenje objekata na toj trasi. Rušit će se redoslijedom kako se budu rješavali imovinsko-pravni odnosi - rekao je ministar Šteta.

Najavio je i da će Direkcija za puteve KS od 7. do 11. oktobra raspisati javni poziv za odabir izvođača radova na prvoj dionici trase Prve transverzale od Tehničke škole do Ulice Braće Begić.

Također je istakao da je pripremljen operativni plan izmiještanja depoa minibuskog saobraćaja iz Ulice Halida Kajtaza na lokalitet Alipašin Most, te da je već počelo čišćenje prostora depoa.

Intenzivno se radi i na iznalaženju rješenja za objekte kolektivnog stanovanja u ulicama Tešanjska i Halida Kajtaza, kao i na drugim pokrenutim aktivnostima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.