Izvor: eKapija | Četvrtak, 19.09.2019.| 09:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Međunarodni sajam preduzetništva i prvi samit mladih preduzetnika od 2. do 4. oktobra u Brčkom

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Prvi Project "Nexus" se održava od 2. do 4. oktobra 2019. godine na lokaciji Tropic Brčko. Fokus ovog projekta je ujedinjenje, razvoj i napredak.

U sklopu Nexus-a se održavaju dvije manifestacije, 2. Međunarodni sajam preduzetništva i obrta "Bops-Expo" 2019 i 1. Summit mladih preduzetnika u organizaciji Udruženja Mreže mladih poduzetnika Lux i firme Sajam-Expo Brčko.

Summit mladih preduzetnika će okupiti više od300 mladih preduzetnika iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je stvaranje održive mreže mladih preduzetnika regije, i rad na sprečavanju odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Na Summitu će se po prvi puta uspostaviti regionalna Mreža mladih preduzetnika, gdje će mladi iz država regije zajedničkim radom napraviti zemlje kojima će Evropa zavidjeti, gdje će mladi zajedničkom saradnjom i zajedničkim snagama stvarati budućnost za sve nas, prenosi manager.ba.

"Bosp-Expo" Brčko je sajam preduzetništva i obrta širokog spektra, međunarodnog karaktera i razvojno- edukativnog usmjerenja.

Sajam se profilira kao sajam dostignuća proizvodnog i uslužnog preduzetništva i obrta, starih i umjetničkih zanata te kvalitetnih uslova iz okruženja koji doprinose razvoju preduzetništva i obrta.

U fokusu sajma ove godine su mladi preduzetnici, investicije i povezivanje s firmama regije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.