Izvor: eKapija | Srijeda, 18.09.2019.| 14:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Trnovo obnavlja "Kuću spasa" - Raspisan tender vrijedan 547.000 KM

Novi izgled objekta u 3D (Foto: trnovo.ba)

Kako je ranije navedeno na sajtu općine Trnovo postojeći objekat je u ruševnom stanju i potrebno je izvršiti njegovu rekonstrukciju, a radovi su procijenjeni na 547.008 KM.

Prethodno raspisan tender poništen je u avgustu jer su "cijene svih prihvatljivih ponuda bile znatno su veće od osiguranih sredstava za predmetnu nabavku".

- U prizemnom objektu planira se restoranski dio sa mokrim čvorovima, dok je potkrovlje predviđeno za spavanje. Položaj u odnosu na sportsko rekreativni centar i putnu komunikaciju koja povezuje zaleđe Bjelašnice sa centrom iziskuje da se izgradi jedan ovakav kompleks - istaknuto je na sajtu.

Sam naziv "Kuća spasa" govori o tome kako je zaista bila spas za mnoge prolaznike, a najviše za mještane, jer bi pri povratku iz Sarajeva svratili ovdje sakriti se od lošeg vremena, odmoriti i nastaviti put dalje do svog sela.

Općinski načelnik, Ibro Berilo je rekao kako će objekat djelimično zadržati svoju prvenstvenu namjenu, te će jedna prostorija biti uređena i otvorena za građane, vatrogasce, gorsku službu spašavanja…

Cilj projekata je poticanje razvoja i unapređivanje i obogaćivanje turističke ponude Općine Trnovo i Kantona Sarajevo.

Rok za prijem ponuda je 29. oktobar 2019.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.