Izvor: eKapija | Srijeda, 18.09.2019.| 12:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela sanacija magistralnog puta Drinjača-Vlasenica - Vrijednost radova 9,5 mil KM

Ilustracija (Foto: Studio Peace/shutterstock.com)
Vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić zvanično je u utorak, 17. septembar, uveo preduzeće Zvornikputevi u sanaciju magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, što je posao od 9,5 mil KM.

Nešić je novinarima izjavio da je riječ o rehabilitaciji magistralnog puta M-19, konkretno dionice Drinjača-Milići-Vlasenica u dužini od 31,7 kilometara.

Ističući da je rok završetak posla 24 mjeseca, Nešić je rekao da će dinamiku radova određivati uslovi rada, odnosno vremenske prilike, kao i mogućnost samog izvođača.

- Ovo je dio projekta rehabilitacije magistralnog puta od Zvornika do Istočnog Sarajeva - rekao je Nešić i naglasio da će radovi, vjerovatno, biti nastavljeni u narednoj godini od Vlasenice preko Han Pijeska do Podromanije.

On je napomenuo da je planirano da se uvrsti i izgradnja treće usponske trake, i to od Milića, preko Romanije do raskršća Istočno Sarajevo-Pale-Jahorina, navodi se na sajtu Puteva RS.

- Završetkom ovih radova, istok Republike Srpske dobio bi revitalizovanu putnu mrežu, čime bi saobraćaj bio bezbjedniji i brži - naglasio je Nešić.

Direktor preduzeća Zvornikputevi Jelenko Vasić rekao je da je angažovan dio mehanizacije ovog preduzeća na rehabilitaciji magistranog puta od Drinjače do Vlasenice.

- Zvornikputevi su kadrovski i tehnički osposobljeni za ove radove, čiji je rok izgradnje 24 mjeseca - rekao je Vasić i izrazio očekivanja da će radovi, predviđeni ovim projektom, biti završeni i prije roka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.