Izvor: eKapija+ | Srijeda, 18.09.2019.| 11:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija Yavuz jedini proizvođač PVC profila u BiH - Dnevni kapacitet 50 tona

Nakon što je 2005. godine otvorila svoju prvu fabriku u Brčkom, danas, četrnaest godina kasnije kompanija Yavuz postala je jedna od najprepoznatljivijih kompanija kada su u pitanju PVC i ALU stolarija, profili, sobna i garažna vrata, te roletne i komarnici.

Kompanija Yavuz prvi je i jedini proizvođač PVC profila na tržištu Bosne i Hercegovine. Ova kompanija u svojoj fabrici smještenoj u Brčkom proizvodi jedini brend PVC profila iz BiH pod nazivom Bauwin, te Baufens.

Riječ je o petokomornim i sedmokomornim sistemima PVC stolarije, koji svojim karakteristikama i certifikatima ispunjavaju zahtjeve koji se očekuju od proizvođača ove vrste proizvoda. Svi proizvodi kompanije Yavuz zadovoljavaju standarde Evropske unije. U proizvodnji navedenih profila Yavuz koristi njemačku tehnologiju, dok se materijal nabavlja iz Amerike i Velike Britanije.

Kompanija Yavuz do sada je u BiH investirala blizu 30 mil KM, a zastupljeni su u gotovo svakom dijelu BiH. Kompanija Yavuz jedan je od najvećih proizvodžača profila u BiH i Balkanu uopšte, a kapacitet s kojim raspolaže može proizvesti 50 tona profila dnevno.

- Cilj nam je izgraditi se kao vodeći proizvođač kvalitetne i inovativne PVC stolarije, te našim kupcima dati uvijek više od očekivanog. Do sada smo to postizali uvođenjem novih proizvoda u asortiman, prateći trendove u gradnji, certificiranjem proizvoda u ovlaštenim laboratorijima, stalnom edukacijom zaposlenika i odabirom dobavljača koje pokreću iste vrijednosti. U poslu nas vode stručnost, kompetencija i stalna želja za boljim i naprednijim rješenjima za naše kupce - izjavio je Mustafa Yavuz, vlasnik kompanije Yavuz Company.

Trenutno je u kompaniji Yavuz zaposleno oko 400 zaposlenika, od čega je samo 130 njih uposleno u brčanskoj fabrici koja je izgrađena 2015. godine, a koja posjeduje 10.000 m2 zatvorenih pogona, 6.000 kvadratnih metara otvorenog prostora i prostire se na ukupnoj površini od 44.000 m2. Tu su smješteni pogoni za proizvodnju sobnih vrata, proizvodnju PVC stolarije, proizvodnju IZO stakla, proizvodnju PVC panela i profila.

Yavuz svake godine povećava prodaju i izvoz za 30%, što predstavlja odlične poslovne rezultate. Također, pored tržišta BiH kompanija Yavuz je i veliki izvoznik kada je u njihov proizvodni asortiman u pitanju pa tako iz BiH izvoze u Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Rumuniju, Makedoniju, Njemačku, Tursku, Nigeriju, Alžir, Tajland i druge.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.