NavMenu

Lukavačka firma Menadžer počela sanaciju Titove pećine u Drvaru

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 18.09.2019. 10:18
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/DMZ001)
U Drvaru je počela sanacija Titove pećine, koja je bila zatvorena za posjetioce od aprila, kada je odron uništio drvenu baraku.

Suzana Jović, direktor Centra za kulturu i sport u Drvaru, pod čijom je upravom Memorijalni kompleks "25. maj 1944" u kojem se nalazi Titova pećina, rekla je Srni da su radovi počeli jutros, 18. septembra, i da je rok za završetak 15 dana.

Izvođač radova je firma Menadžer iz Lukavca, a 50.000 za sanaciju pećine odobrila je Vlada Federacije BiH.

Jović je rekla da se 5. oktobra u spomen-kompleksu "25. maj 1944" organizuje 18. privredno-turistička manifestacija "Dani drvarske drenjine".

- Očekujemo da će do tada biti završena sanacija i da će Titova pećina biti otvorena za posjetioce - dodala je Jović.

Titovu pećinu, nakon posljednjeg rata u BiH godišnje posjeti od 5.000 do 10.000 turista.


Do posljednjeg rata Titovu pećinu i Memorijalni kompleks "25. maj" godišnje je posjećivalo i do 200.000 turista, a ova destinacija nekada je predstavljala nezaobilazni dio mnogih učeničkih izleta, ekskurzija i turističkih tura kroz Jugoslaviju.

Titova pećina obnovljena je i otvorena za turiste 2006. godine, a Memorijalni kompleks sa Muzejom "25. maj" 2009. godine, kada je obilježeno 65 godina od neuspjelog njemačkog desanta na Drvar u Drugom svjetskom ratu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.