NavMenu

Google mijenja algoritam pretraživanja

Izvor: Poslovne novine Utorak, 17.09.2019. 14:14
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Stručnjaci za SEO sigurno neće biti srećni kada čuju da Google ponovno mijenja svoje algoritme za pretraživanje vijesti.

U svom blogu, potpredsjednik Google-a za vijesti Richard Gingras, navodi da će kompanija pokušati da naglasi "izvorno izvještavanje", koje će kotirati bolje (više) u rezultatima pretraživanja. Kako bi se to realizovalo, Google će svojim zaposlenima koji prate pretraživanja dati nove instrukcije, a njihova povratna informacija bi trebalo da pomogne u treniranju algoritma pretraživanja.


Niko osim Google-a ne zna kakve će ovo posljedice izazvati (pitanje je znaju li to i u Google-u). Stoga mnogi stručnjaci smatraju da bi ovo moglo negativno utjecati na poslovne modele mnogih web portala koji se stalno bore s optimizacijom svojih stranica i prilagođavanju misterioznim Googleovim algoritmima koji se drže u tajnosti
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.