Izvor: Nezavisne novine | Utorak, 17.09.2019.| 10:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Više od 950.000 KM za vodovod u Prijedoru - U toku tender za izvođača radova

Ilustracija (Foto: think4photop/shutterstock.com)
U tri projekta unapređenja vodovodne infrastrukture u Prijedoru, koji će biti realizovani u okviru Projekta opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja (MEG), biće uloženo više od 950.000 KM, gdje polovinu novca izdvaja Grad, a polovinu obezbjeđuju donatori.

Riječ je o izgradnji primarne i sekundarne vodovodne mreže sa zamjenom postojećih priključaka u Ulici Ive Andrića u Gomjenici, zamjeni i sanaciji postojećih cjevovoda i kućnih priključaka u Ulici Šeste krajiške brigade u Gomjenici, te zamjeni i sanaciji postojećih cjevovoda i kućnih priključaka u dijelu naselja Čirkin Polje.

U toku je tender za izvođača radova putem otvorenog postupka javne nabavke.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a je 817.937 KM, a rok za izvođenje radova je 150 kalendarskih dana.

Projekat MEG finansira Vlada Švajcarske, a realizuje Razvojni program UN (UNDP).

Prema analizi objavljenoj u martu, Prijedor se plasirao na drugo mjesto u ukupnom poretku od 18 opština i gradova u BiH koji učestvuju u MEG-u, čime se kandidovao i za redovni i za bonus grant.

Osim Prijedora, lokalne zajednice u kojima se sprovodi MEG projekat su Tešanj, Teslić, Sanski Most, Prnjavor, Kozarska Dubica, Kostajnica, Kalesija, Gradiška, Gradačac, Gračanica, Doboj, Cazin, Bosanska Krupa, Bihać, Žepče, Velika Kladuša i Tuzla.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.