Izvor: Indikator | Utorak, 17.09.2019.| 08:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hrvatska dobila prvi POS aparat za plaćanje kriptovalutama

(Foto: YouTube/screenshot)
Adeo POS prva je blagajna u Hrvatskoj koja će prihvaćati plaćanje u kriptovalutama. To znači da će se računi za proizvode i usluge, poput šišanja ili kave, moći platiti kriptovalutom, iako su izdani u kunama.

Procedura plaćanja krajnje je jednostavna i uključuje skeniranje QR koda digitalnim novčanikom na mobitelu, nakon kojeg slijedi prijenos sredstava iz digitalnog novčanika na račun tvrtke uz automatsku konverziju u kune.

Za ovaj novitet zaslužni su zagrebačka softverska tvrtka Neoinfo koja je razvila navedeni blagajnički softver i varaždinsko društvo specijalizirano za pružanje usluga na kriptotržištu FIMA Plus koje putem svog FIMA Pay sistema procesira kriptotransakcije i obavlja ulogu mjenjačnice.

Trenutno prihvaćene kriptovalute su bitcoin, litecoin, ether i bitcoin cash. Ova dodatna opcija korisnicima Adeo POS-a ne donosi nikakve dodatne troškove, a blagajna otprije podržava uobičajene načine plaćanja korištenjem gotovine i kartica, ali i one modernije kao što su Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay te mobilna aplikacija Settle.

Nedugo nakon što je Adeo POS postao prva blagajna u Hrvatskoj koja podržava plaćanje mobilnom aplikacijom Settle, nastavljamo s inovacijama i prvi unutar blagajne nudimo plaćanje kriptovalutama, kaže direktor tvrtke Neoinfo Igor Vukmirović.

- Prihvaćanje što većeg broja načina mobilnih plaćanja u skladu je s našom vizijom razvoja najpotpunije blagajne na tržištu - kaže Vukmirović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.