NavMenu

Za sedam mjeseci BiH posjetilo više od 900.000 turista

Izvor: Capital Utorak, 17.09.2019. 08:01
Komentari
Podeli
Mostar (Foto: Cezary Wojtkowski/shutterstock.com)Mostar
BiH je za sedam mjeseci posjetilo 906.788 turista, što je više za 11,7% nego u istom periodu prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Turisti su u pomenutom periodu ostvarili 1.878.023 noćenja, što je više za 11,1% nego u uporednom periodu.

Broj noćenja domaćih turista veći je za 6,8%, a stranih za 12,9%, dok je u ukupno ostvarenom broju noćenja učešće domaćih turista 28,5%, a stranih 71,5%.

U strukturi noćenja stranih turista za sedam mjeseci najviše noćenja ostvarili su turisti iz Hrvatske – 13,5%, slijede turisti iz Srbije 9,3%, Saudijske Arabije 7,2%, Slovenije 5,2% Kine 4,8%, Njemačke i Turske sa po 4,7%, Italije 4,5%, Poljske 3,8%, te Ujedinjenih Arapskih Emirata 3,6%, dok su turisti iz ostalih zemalja ostvarili 38,7% noćenja.


Prema dužini boravka stranih turista u BiH, na prvom mjestu je Kuvajt sa 3,4 noći, slijede turisti iz Irske sa 3,1 noći, te Bahreina, Islanda, Letonije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Ukrajine sa po 2,9 noći.

Prema vrsti smještajnog objekta, najveći broj noćenja ostvaren je u hotelima i sličnom smještaju sa učešćem od 92,4%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.