NavMenu

U privrednoj zoni u Hadžićima se prodaje 17 slobodnih parcela

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 16.09.2019. 14:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Guilherme Cunha/Unsplash)Ilustracija
Privredna zona Hadžići je industrijska zona sa najviše potencijala u Kantonu Sarajevu. Imamo 100 dunuma imovinsko riješenog zemljišta. Na njoj imamo Regulacioni plan po kome se vidi da se može graditi 21 industrijski objekat. Do sada su prodate dvije lokacije, a dvije su u postupku prodaje, rekao je načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović, prenosi općinski sajt.

- Ostalo je još 17 slobodnih za investicije. Ako neko dođe u Kanton Sarajevo i zatraži 20 dunuma zemlje ne može ih nigdje naći osim na ovoj lokaciji. Odatle i opravdanost odobravanja sredstava za opremanje ovakvih privrednih zona - kazao je Ejubović.


Za potpuno opremanje Privredne zone Hadžići potrebno je 4,5 mil KM, a prije nekoliko dana Općina je za ove svrhe od Vlade KS dobila 591.000 KM

Općina Hadžići će posredstvom nadležnih ministarstva do kraja 2019. u ovu privrednu zonu uložiti 1,7 mil KM.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.