Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 16.09.2019.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bijeljina se zadužuje 6 mil KM za finansiranje kapitalnih projekata

Bijeljina (Foto: sobijeljina.org )
Grad Bijeljina je objavila javni poziv za kreditno zaduženje u iznosu od 6 mil KM koji su namijenjeni za finansiranje kapitalnih projekata.

Kako se navodi u odluci o kreditnom zaduženju Grada Bijeljina donesenoj 28. avgusta 2019. godine, od ukupno planiranih 6 mil KM na projekte komunalne infrastrukture planirano je da bude utrošeno 4 mil KM, dok je za izgradnju i rekonstrukciju javnih objakata namijenjeno 2 mil KM.

U skladu sa ovom odlukom milion maraka je planirano za izmještanje postojeće autobuske stanice radi izgradnje nove u području izvan grada.

Osim toga, Grad Bijeljina će sa 2 mil KM nastaviti izgradnju i rekonstrukciju putne infrtastrukture i vodovodne mreže. Za rekonstrukciju dijela sistema toplovoda, i prebacivanje kotlova sa čvrstog na tečno gorivo Bijeljina će izdvojiti pola miliona maraka, i isto toliko za izgradnju infrastrukture na gradskom groblju Hasama-Brijesnica, što obuhvata i izgradnju upravne zgrade.

Kako je portal eKapija i ranije pisao milion marka iz ovog kreditnog zaduženja ide na projekat sanacije i rekonstrukcije Sokolskog doma, a isti iznos je planiran i za izgradnju radionice za izvođenje praktične nastave Tehničke škole Mihajlo Pupin.

Prema odluci, maksimalna nominalna kamatna stopa je 5% godišnje.

Kako se navodi u javnom pozivu kreditna sredstva se uzimaju na period od 8 godina a nakon isteka grejs perioda od dvije godine.

Rok za prijem ponuda je 28. oktobar 2019.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.