NavMenu

Otkazan ovogodišnji generalni sajam ZEPS 2019

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 16.09.2019. 10:33
Komentari
Podeli
Poslovna zona Zenica (Foto: Grad Zenica)Poslovna zona Zenica
Ovogodišnji, 26. generalni BH sajam ZEPS 2019 i 16. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal, neće biti održani, izjavila je Feni direktorica ZEPS-a Snežanka Jonjić. O razlozima otkazivanja poznatih zeničkih sajmova, nova direktorica ističe da u ovom trenutku ne može puno toga reći. Sajmovi su trebali biti održani od 1. do 5. oktobra.

- Razlog je što nismo uspjeli privući dovoljno izlagača, a kada smo pripremali sajmove kazali smo da nećemo ići ispod određenog broja izlagača. Sada ne bih objašnjavala zbog čega se izlagači nisu odazvali. Mnogo je razloga - kaže direktorica Jonjić, koja dodaje kako su razlozi i tehničke prirode, prenosi Faktor.ba.

Na pitanje da li takva odluka znači i gašenje zeničkih sajmova, odnosno da li će naredne godine pokušati nastaviti tradiciju, Jonjić ističe kako će nastojati organizirati sajmove iduće godine, ali i da je o tome sada rano govoriti.

Ovogodišnji su sajmovi, prvobitno, trebali biti organizirani u Gradskoj areni "Husejin Smajlović", ali se ipak ostalo pri odluci da se održavanje nastavi na sajmištu na Kamberovića polju, da bi, konačno, uslijedila odluka o otkazivanju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.