Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 16.09.2019.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjalučka kompanija Elas Metalexpert otvorila novi pogon u Ramićima vrijedan 4 mil KM

(Foto: Banjaluka.rs.ba)
Banjalučka firma Elas Metalexpert otvorila je u četvrtak, 12. septembra novi proizvodni pogon u Poslovnoj zoni Ramići u koji je uloženo 4 mil KM. Kako su rekli za eKapiju, posao je ovdje dobilo 100 radnika.

Novootvoreni objekat je, kako ističu, proširenje postojećih kapaciteta, tako da neće biti nekih značajnih zaokreta po pitanju proizvoda, već će nastaviti plasman postojećih. Ali, s obzirom na to da ova firma stavlja akcenat na vlastiti razvoj, planirano je uvođenje novih, inovativnih proizvoda, i to iz oblasti metalo-prerađivačke industrije.

- U pogledu tehnologija mi konstantno radimo na unapređenju kako bismo zadržali korak sa evropskim i svjetskim kompanijama po pitanju kvaliteta, pouzdanosti i brzine izrade. Dokaz tome su i puštanje u rad, početkom ovog mjeseca, dvije nove i savremene mašine za obradu lima tj. laser za sječenje metala posljednje generacije kao i CNC mašina za savijanje lima, takođe jedna od najmodernijih na tržištu - poručili su za eKapiju iz Elas Metalexperta.

Elas Metalexpert većinu proizvodnje plasira za inostranstvo, a ono što ide za domaće tržište uglavnom su proizvodi koji njihovi partneri dalje obrađuju tako da i ti proizvodi svoje kupce nalaze na inostranim tržištima.

Ova uspješna banjalučka firma je prije godinu dana prezentovala i prvi digitalni šalter proizveden u BiH, koji su osmislili i realizovali.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.