Izvor: eKapija | Petak, 13.09.2019.| 14:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Komercijalna banka Banjaluka dobitnik nagrade Zlatni BAM za najveći procentualni rast depozita u 2018.

Komercijalna banka Banjaluka je na manifestaciji posvećenoj sektoru bankarstva na kojoj su se okupili najviši predstavnici banaka koje posluju u Bosni i Hercegovini dobila prestižnu nagradu Zlatni BAM za najveći procentualni rast depozita u 2018. godini.

Nagradu je, u ime banke, preuzeo predsjednik Uprave banke Boško Mekinjić koji je tom prilikom istakao da nagrada Zlatni BAM predstavlja izuzetno priznanje kako za menadžment i zaposlene u Banci, tako i za sve klijente i poslovne partnere.

- Rast štednje i svih ostalih parametara banke kao i ova nagrada su potvrda da građani Bosne i Hercegovine prepoznaju Komercijalnu banku Banjaluka kao stabilnog i pouzdanog partnera - naveo je Mekinjić.

Komercijalna banka Banjaluka je u 2018. godini povećala iznos depozita za više od 45% i po tom osnovu zasluženo dobila ovu nagradu. Ostvarena je vrijednost aktive od 461 mil KM, uz stopu rasta od 37,23%, dok su krediti zabilježili stopu rasta od 17,09 %.

U 2019. godini, uprkos složenom i dinamičnom okruženju, ključni pokazatelji poslovanja su pozitivni i iznad planskih vrijednosti, a Komercijalna banka zauzima sve značajniju tržišnu poziciju. Banka je nastavila pozitivne trendove iz prethodne godine, značajno unaprijedila i povećala obim poslovanja i ojačala svoju poziciju na tržištu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.