Izvor: eKapija | Petak, 13.09.2019.| 14:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prointer osnovao IT kompaniju i u Sarajevu

Prointer ITSS Sarajevo od danas posluje kao nova kompanija na IT tržištu u Bosni i Hercegovini. Nakon Banjaluke, u Prointeru osnivanjem firme i u Sarajevu planiraju da dodatno osnaže svoje poslovanje. Jedna od vodećih domaćih IT kompanija na taj način će u još većoj mjeri da unaprijedi kvalitet usluga.

Direktor nove kompanije Bojana Škrobić Omerović ističe da su projekti koje je do sada radio Prointer značajno pomogli institucionalnom razvoju i digitalizaciji ne samo institucija već i jačanju usluga kod građana.

- Iz tog razloga smatramo da i ovo tržište zaslužuje ovakvu jednu kompaniju koja će svojim znanjem, iskustvom, referencama i infrastrukturom podstaći razvoj društva u cjelini - rekla je Bojana Škrobić Omerović.

Generalni direktor Prointera Bojan Vujić vjeruje da će se Prointer Sarajevo zahvaljujući kvalitetu uspješno nametnuti i na IT tržištu u Sarajevu.

- Stvoren je dobar tim koji već sada ima dobru podlogu da realizuje značajne projekte. Sigurno da je širenje na nova tržišta za nas izazov i definitivno da je ovo samo početak - istakao je Bojan Vujić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.