Izvor: eKapija | Petak, 13.09.2019.| 14:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Dodjela nagrada 100 najvećih u BiH 18. septembra u Sarajevu

Sarajevo će 18. septembra biti centralno mjesto susreta najuspješnijih privrednika i kompanija iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Manifestaciju najvećih poslovnih uspjeha, dostignuća, ideja i znanja i ove godine će prezentirati jedan od najvećih poslovnih događaja u BiH – "100 najvećih" na svečanoj gala večeri u hotelu Hills.

Već 32. godinu zaredom "Poslovne novine", kroz svoj renomirani projekat "100 najvećih", proglašavaju najuspješnije kompanije u BiH, a ove godine će se, prvi put, dodijeliti i priznanja za najbolje kompanije u regionu. Projekt "100 najvećih", naime, od prije dvije godine dobio je regionalni karakter, pa će se tako pored Crne Gore, dodjela nagrada najuspješnijim kompanijama održavati i u Srbiji, tačnije 20. septembra u Beogradu.
Ovogodišnja dodjela nagrada biće obogaćena novim sadržajima i kategorijama. Tako će se objaviti zanimljivi podaci ko su vodećih deset kompanija prema konsolidovanim izvještajima koje su ostvarile više od 7 mlrd KM ukupnog prihoda. Dodijeliće se i priznanja za najbolje "Žene u biznisu", a važan sadržaj ove publikacije biće i analiza poslovanja kompanija u čijim upravljačkim strukturama su upravo žene.

Treba naglasiti da su značaj projekta "100 najvećih" prepoznale i podržale zemlje regiona. Tako su proteklu konferenciju "Izazov izvoza", koja je dio projekta "100 najvećih", podržali Komorsko investicioni forum zemalja Zapadnog Balkana, a učesnici konferencije bili su predsjednici komora iz regiona.

Priča o uspjesima privrede BiH i zemalja iz regiona nastaviće se i u jesen na posljednjoj panel konferenciji u sklopu projekta "100 najvećih u BiH" – o Finansiranju izvoza u Banjaluci. Izbor "100 najvećih" je jedan od projekta od nacionalnog značaja koji afirmiše razvoj i bolji poslovni ambijent za cjelokupnu privredu BiH i regiona.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.