Izvor: Poljosfera | Subota, 14.09.2019.| 08:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Međunarodni kongres Održiva arhitektura i energetska efikasnost od 4. do 6. oktobra u Beogradu

Treći međunarodni kongres "Održiva arhitektura – energetska efikasnost" biće održan sa odgovarajućim izložbama, radionicama i pratećim programom od 4. do 6. oktobra 2019. godine u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

Cilj je afirmisanje jedne od najznačajnijih tema savremene arhitekture - održivost i energetska efikasnost, navodi se u saopštenju.

Organizatori Kongresa su Udruženje Ekokult+, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Magazin za eko arhitekturu i kulturu Eko kuća, sa suorganizatorima, arhitektonskim fakultetima iz Podgorice i Zagreba.

Biće održana predavanja i izložbe projekata 10 eminentnih arhitekata, stručnjaka iz ove oblasti iz 10 zemalja svijeta.

- Vođeni idejom da danas i u budućnosti svako arhitektonsko i urbanističko rješenje i djelo mora da bude održivo u svim segmentima, u procesu projektovanja i planiranja, kao i kasnije, u fazama realizacije i eksploatacije objekata, organizatori će na jednom mjestu okupiti arhitekte i stručnjake opredijeljene za održivu i ekološku, energetski efikasnu i solarnu opciju u arhitekturi. To je naš doprinos ostvarenju cilja cjelog čovječanstva, da se smanji emisija CO2 u atmosferu, spriječi daljnje zagrijevanje planete, i na taj način zaštiti životna sredina i njeni prirodni resursi, zemlja, voda i vazduh - kaže arhitekta Vladimir Lovrić, predsjednik Organizacionog odbora Kongresa.

Detaljnije informacije o predavačima se nalaze na sajtu congress-saee.com.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.