Izvor: eKapija | Petak, 13.09.2019.| 12:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Puštena u rad mini hidroelektrana Lašva u Vitezu - Vrijednost investicije 3 mil KM

Ilustracija (Foto: shuttestock.com )
U Vitezu je u četvrtak, 12. septembra, svečano puštena u rad mini hidroelektrana Lašva, snage 980 kW u vlasništvu firme G-tank iz Viteza.

Vlasnik firme G-tank Ivan Gudelj rekao je novinarima da će ovaj objekat vrijedan 3 mil KM doprinijeti kvalitetnom snabdijevanju električnom energijom domaćih konzumenata.

- Za nas je značajno da smo u prilici da danas pustimo u rad ovaj objekat, iako su neki sumnjali da će objekat ikada biti izgrađen - istakao je on.

Takođe je naveo da je u samoj izgradnji sudjelovalo dosta firmi i više stotina radnika, a što ga najviše raduje radi se o domaćim fimama, tako da sav novac ostaje u Kantonu i u Federaciji.

- Značaj ove hidrocentrale je što ona ukazuje na potrebu da proizvodimo čistu energiju, da razvijamo lokalne sredine, da štitimo životnu sredinu od emisije štetnih gasova koji mogu da izazovu efekat staklene bašte, da otvaramo nova radna mjesta i da postajemo interesantni i za najrazvijenije zemlje svijeta - rekao je za portal Centralna.ba direktor firme G-tank.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.