NavMenu

Općina Novi Grad Sarajevo radi sanaciju 58 parkinga

Izvor: eKapija Petak, 13.09.2019. 11:11
Komentari
Podeli
(Foto: Studio Peace/shutterstock.com)
Općina Novi Grad Sarajevo radi na sanaciji 58 parkinga u naseljima Dobrinja, Mojmilo, Saraj - Polje, Alipašino - Polje, Otoka, Hrasno, Čengić Vila. U sklopu radova saniraće se oštećenja i udarne rupe na parkinzima, zatim nivelisanje šahtova i šibera, kao i čišćenje i uklanjanje otpadaka. Nakon toga, na svim parkinzima biće postavljena nova plastična horizontalna signalizacija kojom će se označiti mjesta za parkiranje i smjerovi kretanja vozila, čime će se uvesti više reda na parkinzima, navodi se na sajtu općine.

Radnici firme AME već su završili sanaciju šest velikih parkinga u naselju Dobrinja i rade na pripremi za sanaciju udarnih rupa na parkingu kod Dobrinjske gimnazije. U narednim danima radiće se pripremni radovi za sanaciju još oko deset parkinga na Dobrinji, nakon čega slijede radovi u naselju Mojmilo, a potom u Saraj - Polju i u drugim novogradskim naseljima. Za navedene radove iz općinskog budžeta osigurano je 163.000 KM.


Uporedo sa navedenim radovima Općina Novi Grad radi i na obnovi i modernizaciji rasvjete na parkinzima na kojima će stara i dotrajala rasvjeta biti zamijenjena modernom LED tehnologijom.

Također, ove godine započet je i projekat izgradnje potpuno novih parkinga koji bi u konačnici trebao rezultirati rješavanjem pitanja saobraćaja u mirovanju. U ovoj godini na području Novog Grada biće izgrađeno više od 600 novih parking mjesta, a projekat će biti nastavljen i u idućoj godni.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.