Izvor: Indikator | Petak, 13.09.2019.| 08:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

DŽINDIĆ: Plan restrukturiranja Aluminija je neprofesionalan

Nermin Džindić (Foto: fbihvlada.gov.ba)
Komentirajući trenutno stanje u mostarskom Aluminiju federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je kako je plan restrukturiranja Aluminija, koji došao pred Ministarstvo, štur i urađen na neprofesionalan način.

- Plan restrukturiranja Aluminija koji je došao pred ovo ministarstvo i na kojeg je uloženo mnogo primjedbi, urađen je na vrlo neprofesionalan način i vrlo je štur - izjavio je ministar Džindić na konferenciji za novinare u Mostaru.

Naglasio je kako se za Aluminij mora napraviti plan koji podrazumijeva tehničku, tehnološku, financijsku i svaku drugu analizu, kao i ugovor s kim se ide u pokretanje proizvodnje u livnici. Sve to, kazao je Džindić, nedostaje u postojećem planu.

Vlada FBiH je juče, 12. septembra, zatražila da u dnevni red vanredne Skupštine Aluminija iz Mostara koja je zakazana za 23. septembar u predloženi dnevni red bude uvršteno i zaduženje Upravi i Nadzornom odboru gospodarskog društva Aluminij iz Mostara da, u roku od 30 dana, Vladi dostavi realan i provediv plan restrukturiranja Aluminija.

- Ovaj plan treba sadržavati sve potrebne elemente za održivo poslovanje - navela je Vlada nakon sjednice održane u Mostaru.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.